[ezcol_1quarter]

foto-A

[/ezcol_1quarter] [ezcol_3quarter_end]

Annelies Dollekamp (Holten, 1967)

Graphic storytelling   Een goed boek-ontwerp wat is dat? Het moet aantrekkelijk zijn of juist prikkelend. Je moet het boek willen oppakken. Het moet nieuwsgierigheid opwekken en eenmaal opengeslagen moet het je meenemen en de behoefte doen voelen er verder in te bladeren. Waar dat begint? In mijn geval met inhoudelijke interesse, een sterk beeldend gevoel en een grote liefde voor voor typografie en taal. Een verhaal tot leven te wekken en blijven verrassen dat is mijn drive.

Voorwerk  Tijdens mijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht liep ik stage bij Studio Dumbar en Vorm Vijf in Den Haag. Twee bureaus waar ik leerde dat werkplezier de basis vormt voor ieder goed project. Na mijn afstuderen in 1992 ontving ik een Startstipendium voor een boekproject over Albanië. Vervolgens ging ik aan de slag als ontwerper bij Dietwee in Utrecht. Na drie jaar koos ik het ruime sop en startte samen met Veronique van Campen Dollekamp en van Campen. Meer dan 12 jaar werkten we in hartje Utrecht voor uiteenlopende klanten zoals Kamer van Koophandel, Kinderpostzegels Nederland, Sanoma, Rabobank Utrecht en diverse uitgeverijen. Sinds ik in 2008  Zilverstermedia startte, is boeken maken het liefste wat ik doe.

Uit eigen stal   In Augustus 2011 publiceerde ik in eigen beheer het boek Kookkaravaan; een reiskookboek over Marokko. Kookkaravaan illustreert alles waar ik van houd: geschiedenis, verhalen, goed eten, reizen en boeken maken. Laagdrempelig, inhoudelijk, afwisselend, praktisch, beeldend, en verhalend. Het is wat het is. Dat boek, dat ben ik.

In oktober 2011 werd Kookkaravaan uitgeroepen tot Nederlands Kookboek van het jaar 2011. Daar bleef het niet bij. In het voorjaar van 2012 vond ook Gourmand International Awards dat Kookkaravaan het beste Nederlandse kookboek was. We werden genomineerd voor de meest prestigieuze catagorie Best Cookbook of the World 2011 en werden tijdens de finale in Les Follies Bergère zelfs het derde kookboek ter wereld. Wil je meer weten over dit avontuur, kijk dan op op deze pagina.

1 + 1 = 3   Ben je uitgever, communicatiespecialist of werk je in de media en heb je te maken met een boekproject waar je een ervaren boekontwerper voor wilt inschakelen? Wil je complexe informatielagen tot een helder verhaal verbinden. Of heb je advies nodig over hoe je een verhaal beeldend en typografisch nog sterker kunt maken? Ik nodig je graag uit om te sparren, want ik ben op mijn best als ik deel kan uitmaken van een professioneel team. Bel of mail me gerust voor een afspraak.

Graag tot dan!

Annelies[/ezcol_3quarter_end]